Мізрах Ігор: Чи відбудуться дебати між Зеленським та Порошенко? Які шанси у обох кандидатів на перемогу.

Вже отримані офіційні результати ЦВК щодо першого туру Президентських виборів України 2019 року. Та вже зараз констатуємо факт, що за найвищу посаду у другому турі поборються Володимир Зеленський і Петро Порошенко. За попередніми прогнозами саме ці двоє кандидатів і мали пройти до наступного етапу – все так і сталось.

Наразі всіх хвилює  одне питання: «Які кроки ми побачимо від фіналістів президентських перегонів?»

Дещо цікаве ми вже мали змогу спостерігати зразу ж після оголошення результатів екзітполів.

Так, Петра Олексійовича переповнювали і позитивні, і негативні емоції, які виринули назовні із висловлюванням про Володимира Зеленського, про те, що той є маріонеткою Коломойського. Звісно, позитивним для нього є те, що він таки пройшов у другий тур, та негативним виступає такий факт, що Зеленський переважає майже вдвічі. А це означає, що нас чекають дуже цікаві тижні до дня фінального волевиявлення українського народу.

Багато українців після першого туру виборів практично поховали шанси Порошенка на перемогу, та це дуже хибна думка. В ситуації, яка склалася можна сказати, що саме Зеленський в більш незручному становищі, адже тепер йому необхідно «довести свою профпридатність». Перед другим туром йому важко буде уникнути спілкування із журналістами, світовими політиками. Він змушений буде повністю поринути у незручне для нього середовище. Середовище, яке носить назву «ПОЛІТИКУМ». Там, де інші правила гри. Там, де інше оточуюче середовище. Там, де гра, але не на сцені, а в повсякденному житті. Гра, з кулуарними іграми, інтригами, обманами, гра з великою відповідальністю!

Перед першим етапом виборів було «шикарне прикриття» із великої кількості кандидатів. Крім того основний удар на себе взяв той же ж Порошенко. Другий тур: 50 на 50. І навіть, можливо, більше буде прикуто увагу до невідомого Зеленського, тому що Петра Олексійовича, як політика вже знають давно. Плюс його команда всім відома, програма розписана – все наяву.

Володимир – це загадка, яку одночасно візьметься розгадувати цілий український народ і світова спільнота. Саме це з лідером «Кварталу» може зіграти в злий жарт. Тут Володимир ніяк не зможе керуватись діями свого героя із серіалу «Слуга народу». Адже це вже реальність! І в цей період йому можуть не пробачити навіть банальний жарт, який може прозвучати з його вуст в будь-яку секунду. Крім цього, у першому турі його електорат більше керувався емоціями. Зараз і вони стануть його розглядати під «мікроскопом».

Перед основним вибором прихильники вже схочуть його побачити не «дружбаном Володькою», а реальним серйозним кандидатом в Президенти. Та чи вдасться йому це?

Ще одним цікавим кроком зі сторони Порошенка став виклик Зеленського на дебати. Якщо адекватно оцінити такий двобій, то він буде несправедливим, адже політик зі стажем і артист – це різні вагові категорії. Для Петра Олексійовича- це його стихія. Це та справа, на яку він поклав більшість свого життя, і в якій відчуває себе, як риба в воді. Для Володимира- це початок політичної кар’єри, з бажанням змінити Україну на краще. І як він заявляє, до цього готовий!

Це будуть не дебати – це буде політичне побиття!

Але ж можна представити ситуацію навпаки: Порошенка запросять позмагатись у гумористичному шоу із Зеленським. Хто ж тоді переможе? Думаю відповідь зрозуміла.

Та, нажаль, Володимира зараз на арені Петра Олексійовича, та й пост на який він претендує, ну вибачте, не забавки. Тому, якщо він справді хоче осилити тягар управління Державою – пора йому це доказати вже тепер.

Всі чекали на те, чи прийме він виклик Порошенка? Але сталася несподіваність…

І інтернет-простір облетіла реклама, де Зеленський викликає Порошенко на дебати- двобій….. Але не в звичайному форматі.

Не думаю, що Порошенко відреагує на такий виклик. Адже він спокійно відреагує на такі пристрасті, і відповість про те, що він не на шоу, ні в театрі, ні на концерті. Це-політичний формат, і до нього має бути політичний підхід! І якби це було «Євробачення», то такий формат явно для нього…. і для всієї спільноти….

Та чи піде Зеленський на інші формати дебатів після оголошених Петру Олексійовичу 24 годин?

Більшість схиляється що ні. Адже для нього це величезний ризик. Його команда адекватно сприймає його шанси на дебатах,  і вони можуть будуть не втішні. Як результат можна буде втратити велику кількість прихильників. А якщо проігнорує, то також втратить, але значно менше. В такій ситуації він зможе просто частково обійтись банальними відмовками, і його прихильники це сприймуть нормально.

Кожен запропонував свій формат дебатів, і кожного це не влаштувало! І такий сценарій можливий! Тоді вже страсті будуть розгоратися не навколо самих дебатів, а навколо пропозицій і поведінки кожного кадидата по відношенню до організації дебатів.

Те, що Зеленський не піде на дебати вже пробували озвучувати учасники його команди.

Руслан Рябошапка брутально заявив, що слід проводити дебати напряму із Коломойським.

Сам Зеленський вище цього, адже не розуміє, про що дебатувати з людиною, яка за п’ять років не зробила жодних позитивних діянь – це за словами команди Зеленського. Звісно ,така відповідь підійде частині електорату «кварталівця», та вона явно ставить під сумнів прихильність зі сторони Європи.  

Все ж припускаємо, що штаби обох кандидатів будуть практично до самого дня виборів гратись у гру «піду-не піду на дебати», а в кінцевому результаті все ж таки омине прямий контакт один з одним. Тож із 95% ймовірністю можна припустити, що Володимир Олександрович Зеленський до самого дня волевиявлення старатиметься приховати свої політичні таланти. А це означає, що дебатувати Петро Олексійович буде сам з собою і зрозуміло те, що він цю ситуацію використає собі на користь.

Більшість людей вже відтепер заявляють, що переможе Зеленський, та шанси обох кандидатів у другому турі є 50 на 50. За цих три тижні Порошенко вже не понизить свої рейтинги, адже з ним сталися всі «біди», які могли тільки статися, і ті, які можна було уявити. Маю на увазі Свинарчуків і інших…

А на рахунок Володимира – йому буде несолодко, це будуть найважчі часи в його житті і сховатись не вийде, адже це явно зменшить його шанси. Та й відкрито боротись в нього не вийде, тому що в результаті отримає якусь незрозумілу суміш емоцій народу, яка його може позбавити частини електорату. Тому, ці три тижні урівняють шанси обох кандидатів. А ще можна припустити те, що флешмоб «Голосувати не по приколу»  розвинеться ще ширше – це ще мінус і удар по Зеленському. Плюс активізуються інертні виборці Порошенка, які проспали перший тур.

Дцього цього всього  слід ще додати, що велика частка виборців  ю кандидатів Смешко і Гриценко можуть примкнути і до Петра Олексійовича і до Володимира Олександровича.

Тому говорити про легку перемогу Зеленського не варто. Цілком реальною може статися, що  переможе  Порошенко. Тому, не забігаймо наперед, а час покаже.

Хочеться висловити особисту думку, щодо ситуації в Україні. Кожен має право на вибір. Але зробити розумний вибір, вибір без емоцій. Без флеш-мобів! Без реклам і обіцянок!

І саме цікаве, що Петро Олексійович не затягнув з відповіддю, і погодився.

Тож думайте, перед тим, як ставити «галочку» напроти обраного вами кандидата. І задайте самі собі питання: що цей кандидат може зробити для кожного з вас. І це зможе він це зробити!

Політичний експерт,

Мізрах Ігор

Запись опубликована автором в рубрике Uncategorized.

Об авторе Мізрах Ігор Аркадійович

Політик, юрист, експерт з питань економіки та права, політичний діяч, меценат Народився 1 серпня 1971 р. в сім'ї вінницьких педагогів та інженерів. Закінчив 8 класів із золотою медаллю. Вступив до Вінницького педагогічного училища. Закінчив училище з червоним дипломом за фахом учитель молодших класів, вожатий. Першу відповідальність перед дітьми відчув, коли його на другому курсі його направили практикуватися в піонерський табір ім. Желюка, м. Тульчин. Там його помітив директор табору Аркадій Плотицький, відомий методист, і запропонував йому обійняти посаду старшого вожатого (заступника директора табору). Ігореві Мізраху на той момент було 17 років. Надалі, 10 років свого життя він присвятив справі розвитку організаторської та методичної роботи з підростаючим поколінням. У 1990 р. вступив, а у 1995 р. закінчив Вінницький Національний педагогічний університет, за спеціальністю інженер – педагог, педагогічно-індустріального факультету. Одночасно з навчанням у ВНЗ, працював у загальноосвітній школі 1-3 ступенів № 16 м. Вінниці, далі у загальноосвітній школі № 25 учителем початкових класів, математики та одночасно у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва (палацом піонерів) педагогом-організатором. 2004 р. вступив до Української Академії Педагогічних наук, де є аспірантом. Разом із батьком, кандидатом педагогічних наук, професором Мізрахом Аркадієм Ананьєвичем, оформили ліцензію та відкрили училище, в якому готували кравців та закрійників. Паралельно займався виробництвом одягу. Коли справа почала зростати і збільшилася кількість робочих місць, стало ясно, що училища мало, тому на його базі в 1992 р. відкрив коледж конструювання одягу та підприємництва, який надалі став інститутом конструювання одягу та підприємництва. Під час розробок одягу, фасонів та стилів Ігор Аркадійович запатентував новий, єдиний у світі медичний корсажний виріб. Бажання допомагати талановитій молоді поступово набуло форми продюсерського центру, який на даний момент є одним із важливих проектів Ігоря Аркадійовича.

Оставьте комментарий